Bestelbussen zijn onmisbaar voor ondernemers die goederen vervoeren. Of je nu een kleine zelfstandige bent of een groot bedrijf runt, het is essentieel om je bestelbus goed te verzekeren. Maar waar moet je precies op letten bij het kiezen van de juiste verzekering?

Allereerst is er de WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid). Deze verzekering dekt schade die je met je bestelbus aan anderen toebrengt. Het is verplicht en vormt de basis van elke bestelbusverzekering. Echter, voor veel ondernemers is alleen een WA-verzekering niet voldoende.

Een volgende stap is de WA + Beperkt Casco verzekering. Naast de wettelijke aansprakelijkheid dekt deze ook schade aan je eigen bestelbus door bijvoorbeeld diefstal, brand, of natuurrampen.

De meest uitgebreide dekking is de Allriskverzekering. Naast de bovengenoemde dekkingen, beschermt deze verzekering ook tegen schade door eigen schuld. Het kan duurder zijn, maar biedt een totale gemoedsrust.

Vergeet niet om goed naar de voorwaarden en de hoogte van het eigen risico te kijken bij het afsluiten van een verzekering. Soms lijkt een goedkope premie aantrekkelijk, maar als het eigen risico hoog is, kan het bij schade alsnog duur uitpakken.

Tot zover de basisprincipes van bestelbusverzekeringen. In volgende blogs zullen we dieper ingaan op specifieke aspecten en op de laatste ontwikkelingen op het gebied van verzekeringen voor bestelbussen.